ASTROLOGIE

Până la Seneca astrologia a fost termenul generic folosit din cele mai vechi timpuri pentru studiul astrelor. Așa cum spunea Dane Rudhyar: “Astrologia este un limbaj. Daca înțelegi această limbă, cerul va vorbi cu tine”. Astrologia este un limbaj stravechi de simboluri care au o puternică corespondență psihologică fiind în conexiune cu arhetipurile umane și subconștientul colectiv.
Studiul hărții natale ne oferă informații prețioase pentru a întelege mai bine caracterul nostru, motivațiile care ne ghidează acțiunile, înțelegerea experiențelor din trecut sau din viețile anterioare și potențialul nostru de evoluție conform sensului de destin și misiunii personale.

TAROT

Când vorbim despre tarot ne referim la o simbolistică bogată care este interpretată folosind intuiția pentru a accesa vocea noastră interioară a sinelui nostru, a o auzi și a înțelege mesajele transmise.
Originea tarotului o regăsim în Italia în secolul al XVI-lea Pachetul de cărți de tarot este structurat în două categorii: arcanele majore (22 de cărți) – cele mai importante cărți și care simbolizează calatoria eroului prin viață și arcanele minore (56 de cărți)- gestionează aspecte din viața de zi cu zi și cum interacționăm noi cu ele.
Divinația folosind cărți de tarot este foarte profundă cu posibile mesaje care pot câteodată să nu ne convină dar tocmai de aceea este un puternic instrument de dezvoltare personală, inspirație, coaching, ghidare.

CĂRȚI ORACOL

Sunt folosite în divinație pentru a ne ajuta să ne conectăm cu sinele nostru divin și a trăi în armonie. Nu există un număr standard de cărți într-un pachet și au la bază diferite simboluri: animale, zâne, copaci, îngeri, zeițe, arhetipuri, tematici speciale, simboluri astrologice, etc.
Și în acest caz vorbim despre dezvoltare personală, intuiție dar remarcăm mai mult o orientate către aspecte pozitive, gândire pozitivă și mesaje care ne ajută pe calea evoluției personale.

RUNE

Runele derivă dintr-o formă străveche a alfabetului germanic de peste 1500 de ani, fiind folosite de triburile din nordul Europei, Scandinavia și Britania în scop de scris, divinație sau magie. Etimologia cuvântului rune este de influență anglo-saxonă și înseamnă “secret” sau “mister”.
În prezent divinația prin intermediul runelor accesează zonele inaccesibile din sufletul nostru oferind ghidare și răspuns la întrebări.
rune

LENORMAND

Lenormand este un alt sistem de divinație care folosește un pachet de 36 de cărți. Numele este preluat în scopuri strict comerciale de la celebra prezicătoare din secolul XIX, domnișoara Marie Anne Lenormand.
În fapt sunt două sisteme: sistemul francez și cel german. Madame Breteau a creat în Franța un set compus din 54 de cărți denumit Le Grand Jeu de Mlle. Lenormand. Sistemul german are la bază un set de cărți creat de Johann Kaspar Hechtel denumit “Das Spiel der Hoffnung” care ulterior a fost publicat de editorul german August Reiff sub această nouă denumire.